Pædagogisk Tilgang


Vores pædagogiske tilgang er den anerkendende pædagogik. De fleste unge, der kommer til os, har haft rigtig mange nederlag. Derfor har de brug for at få styrket deres selvværd og deres selvtillid, samtidig med at de opnår nye færdigheder. På den måde lærer de en masse nyt og finder ud af, at de kan meget mere, end de troede. Samtidig tilbyder vi trygge og gode rammer og godt selskab. På den måde fastholder vi de unge i en positiv udvikling, og forbereder dem til voksenlivet.

Et ophold i Botræningen Magleby vil forbedre de unges erhvervsmuligheder markant. Her lærer de mange nye færdigheder og de får styrket deres selvtillid og selvopfattelse. På Magleby Skolecenter tager de kørekort som en del af deres STU og i Botræningen Magleby får de køretræning i botræningens bil. På den måde får de lært nogle ting, de har brug for på arbejdsmarkedet.

Allerede i det øjeblik man træder ind ad døren på Botræningen Magleby er man med i et godt fællesskab. Det er helt afgørende for unge mennesker. Hvis man har de forkerte venner eller er meget alene, kan man let udvikle sig forkert. Derfor lægger vi meget vægt på at skabe et godt fællesskab, hvor de unge trives og har venskaber og lærer at begå sig socialt. At høre til at sted og føle sig som en del af et fællesskab er afgørende, hvis man skal bidrage positivt til samfundet.

Det vi for alvor ønsker at ændre hos de unge er deres tro på at det kan lykkes og at de kan få et godt og meningsfyldt liv. Det er op ad bakke, fordi de unge allerede har haft mange nederlag, men vi tror på de unges muligheder og ressourcer og potentialer. Selv unge, som ser ud til at have meget få ressourcer, har vi store resultater med at ændre. Det handler om at finde motivationen og livslysten, og den kommer, hvis man trives i trygge rammer og møder voksne, som tror på de unge. For alle kan lære noget. Der er bare nogen, der skal øve sig lidt mere og have lidt længere tid.

Alle mennesker er værdifulde. Og alle mennesker fortjener at få en chance til. Ingen skal opgives. I Botræningen Magleby har vi en aktiv hverdag og øver os i at lave mad og alle de andre ting, man skal kunne. Derfor vil de unge hurtigt se resultaterne af deres anstrengelser og opdage, at de faktisk kan noget. At se resultater af egne produktioner – uanset hvor små de måtte være – er godt for selvtilliden og et lille skub mere i den rigtige retning.